Radio Kundera | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Radio Kundera

Predstava je inspirirana motivima romana Nepodnošljiva lakoća postojanja Milana Kundere.

24.03.2011 - 27.03.2011 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Radio Kundera je završni ispit studentice Helene Petković na Odsjeku kazališne režije i radiofonije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Tekst predstave potpisuje Vedrana Klepica, a igraju: Ana Karić, Franka Klarić, Iva Visković, Tomislav Krstanović Silvio Vovk.

U predstavi se autorica poigrava s naizgled stereotipnim odnosima, kako intimnim tako i društvenim, propituje ih, razbija, uništava te istovremeno pokušava stvoriti, odnosno izgraditi prostor za istinsku kazališnu igru. Može li se usred kakofonije citata, parola, informacija stvoriti odnos između dvoje ljudi? Može li se pronaći neka ideja koja nam se ne čini toliko banalna i iza koje ćemo uistinu stati?Radio Kundera
će vam, povlačeći parelele s književnim arhetipovima, dekonstruiranjem dramske strukture te poigravajući se podjednako s dokumentarnom formom i manipulativnim kazališnim metodama, pokušati pomoći da još manje razumijete ono na što je bitno fokusirati se dok čitate svoje lijevo orijentirane novine sponzorinare prodajom sugar-free gaziranih sokova.

Premijerna će se izvedba predstave održati 24. ožujka,  u velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati. Ulaz je moguć isključivo s pozivnicom. Sljedeće izvedbe zakazane su za 25, 26. i 27. ožujak.  Cijena ulaznice je 50 kn, a za studente 25 kn.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 16.03.2011