Radionica 16 mm filma | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionica 16 mm filma

Klubvizija organizira dvodnevnu radionicu o osnovama rada s preobratnim crno bijelim 16-milimetarskim filmom.

ROK: 19.10.2020
  • A
  • +
  • -

Klubvizija, kreativna filmska radionica i laboratorij za rad s 16mm i super 8 filmskom vrpcom, organizira dvodnevnu radionicu o osnovama rada s preobratnim crno bijelim 16-milimetarskim filmom; od uvodnog predavanja o Bolex kameri, rukovanju i snimanju te ručnom razvijanju, do projekcije i analize radova nastalih tijekom radionice. Radionica je namijenjena početnicima u svijetu analognog filma, kao i onima koji žele obnoviti znanje u radu s celuloidnom vrpcom.

Prvi dan radionice, uvodno predavanje i  snimanje mentorirat će Ivan Slipčević, predavač na ALU Zagreb (Odsjek za animirani film i nove medije) i direktor fotografije na nizu filmova i umjetničkih projekata, dok će drugi dan radionice mentor Hrvoje Spudić, istraživač tehnika i tehnologija tiska, fotografije, zvuka i filma, polaznike uvesti u proces ručnog razvijanja filma.

Radionica se održava u prostorima kluba KSET (Unska 3), 24. i 25. listopada. Kotizacija za članove Klubvizije iznosi 150 kn, dok ostali plaćaju 200 kn. Broj polaznika je ograničen na šest. U prijavi je potrebno ukratko navesti dosadašnje iskustvo u radu s filmom, videom ili fotografijom te motivaciju za sudjelovanje na radionici. Prijave su otvorene do 19. listopada, a šalju se putem e-maila.

Više detalja o pozivu potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 08.10.2020