Radionica 3D printanja | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Radionica 3D printanja

Radionica će biti održana pod vodstvom specijalista za 3D vizualizacije Hrvoja Čopa.

23.06.2012 - 24.06.2012 , Zagreb - Studentski centar
  • A
  • +
  • -

Na radionici će se izrađivati Polargraph – robot koji crta pretvaranjem slika u polarne koordinate. Svi plastični dijelovi potrebni za Polagraph će se modelirati u softveru za 3D modeliranje (3ds Max) te printati na Ultimakeruopen source uradi-sam 3D printeru. Dizajniranje predmeta za ovakve 3D printere je zanimljivo i izazovno jer se pri razmišljanju mora kombinirati funkcionalnost s raznim tehničkim zahtjevima koji su nužni za uspješno printanje. Usto, bit će objašnjene razne tehnologije 3d printanja i njihov razvoj, te razlike između komercijalnih i sve prisutnijih kućnih 3D printera. Tijekom proizvodnje plastičnih dijelova koristit će se open source softver Cura (koji priprema 3D modele za printanje) i PrintRun (koji pogoni sam printer).

Hrvoje Čop, specijalist za 3D vizualizacije, studirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, no pred kraj ipak odlučio posvetiti se u potpunosti radu u 3D i 2D dizajnu. Posljednjih 10 godina izrađuje 3D modele i vizualizacije projekata za mnoge arhitektonske i dizajnerske urede. Bavi se i grafičkim dizajnom, te u zadnje vrijeme istražuje rapid prototype tehnologije.

Ciljana publika radionice su: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti, ljudi svih dobi spremni na učenje. Radionica će se održati u subotu od 12 do 18 sati, a u nedjelju od 13 do 19 sati. Kotizacija je 150 kuna za članove I’MM_ laba, učenike, studente i nezaposlene, a za sve ostale 200 kuna. Polaznici trebaju sa sobom ponijeti svoja računala.

Prijave za sudjelovanje primaju se do 21. lipnja u ponoć na imm.medialab@gmail.com, s naznakom: "Prijava za radionicu 3D printanja". Potrebmo je napisati nekoliko rečenica o sebi te navesti razloge zašto želite sudjelovati na radionici.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 15.06.2012