Radionica filmske produkcije | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionica filmske produkcije

Na trodnevnoj radionici Kino kluba Split polaznici/e upoznat će se s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma.

Kino klub Split poziva na prijavu za radionicu pod vodstvom producenta Tibora Kesera koja će se održati od 12. do 14. studenog u prostorima Doma mladih. Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od inicijalne ideje, razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama, odnosno distribucije. Fokus radionice jest produkcija nezavisnih filmova (dokumentarnih i igranih), a program će se održati u popodnevnim terminima. Polaznici/e će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima. 

Tibor Keser nagrađivani je producent koji živi i radi u Zagrebu. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu kao i Akademiju dramske umjetnosti. Od 2014. radi u Restartu kao producent i izvršni producent na brojnim filmskim projektima. Njegovi interesi uključuju film (podjednako igrani i dokumentarni), video (spotovi i reklame) te izvedbene umjetnosti. Polaznik je brojnih radionica u zemlji i inozemstvu te član Kino kluba Split, Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata.

Sudjelovanje je besplatno za članove i članice kluba, dok za ostale zainteresirane cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn. Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditelj radionice na osnovu dodatne dokumentacije. Prednost će imati polaznici koji već pripremaju vlastite projekte za realizaciju, a projekti mogu biti u različitim fazama realizacije.

Rok za prijavu je 5. studeni.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 28.10.2019