Radionica istraživačkog novinarstva | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionica istraživačkog novinarstva

Hrcin organizira radionicu praktičnog tipa namijenjenu studentima i novinarima koje zanima istraživačko novinarstvo. Radionica spaja najbolje od novinskog istraživačkog rada i doku filma.

ROK: 15.10.2018

Hrcin organizira od 22. listopada do 19. studenog 2018. godine radionicu istraživačkog novinarstva. Radionica će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 19 do 20.30 sati na lokaciji Zvonimirova 21, Zagreb (prizemlje, stakleni izlog).

Radionica je namijenjena studentima i novinarima koji grizu na istraživačko novinarstvo. Na radionicu se prima do osmero polaznika.

Voditelji radionice su: Saša Paparella, Hrvoje Appelt i Dario Juričan.

Radionica je praktičnog tipa, uključuje puno zadataka i pripremu za rad na doku filmu istraživačkog karaktera. Radionica spaja najbolje od novinskog istraživačkog rada i doku filma. Radionica je besplatna, ali da bi bili primljeni morate se malo potruditi i napisati esej ili članak na jednu od zadanih tema:

1. Tipični zagrebački političar bandićeve ere je poligamni pastuh: mit ili stvarnost?

2. Uspjeti je lako, pitaj me kako – Ana Stojić Deban: od kuhačice kave do predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga

3. Je li autorica koncepta Trga žrtava fašizma Loredana Stunić najsjajnija zvijezda zagrebačke arhitekture?

4. Gradski radovi: dogovorna ekonomija?

5. Zagrebački holding: odlagalište potrošenih političara, novinara i rođaka?

Esej/članak mora biti minimalno dvije kartice. Cijenit će se ekstra trud uložen u rad koji nije samo baziran na postojećim člancima na netu.

Rad s kontakt i kratkim biografskim podacima treba poslati do 15. listopada 2018. na mail s naznakom: PRIJAVA ZA RADIONICU. Sve poslati u jednom word ili pdf dokumentu. Odabrani polaznici bit će obaviješteni o primanju na radionicu do 19. listopada 2018.

Najboljeg polaznika/cu radionice očekuje nagrada u vidu plaćenog jednotjednog rada s ekipom filma GAZDA na novom projektu.

Ostale informacije potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.09.2018