Radionica kinematografije i režije | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionica kinematografije i režije

Radionica pod vodstvom istaknutog njemačkog snimatelja i redatelja Freda Kelemena bit će posvećena kreiranju filmske slike i atmosfere te kreativnom odnosu redatelja i snimatelja.

ROK: 05.04.2022
  • A
  • +
  • -

Otvorene su prijave na Radionicu kinematografije i režije pod vodstvom istaknutog njemačkog snimatelja i redatelja Freda Kelemena. 

Polaznici Radionice učit će kako u klupskim produkcijskim uvjetima mogu kreirati dojmljivu filmsku sliku i stvoriti osebujnu atmosferu za različite sinematične situacije, te o kreativnom odnosu i ulogama redatelja i snimatelja. Kroz radionicu je planiran intenzivan praktični rad s rezultatima koji će naknadno biti i javno prezentirani. 

Radionica će se održavati u popodnevnim i večernjim satima od 11. travnja do 16. travnja 2022. u prostorijama Kino kluba Split. Detaljan raspored radionice i uvjeti dogovorit će se s odabranim polaznicima. Broj polaznika je ograničen, a selekciju će vršiti mentor na osnovu prijave i motivacijskog pisma. Prijavu je moguće podnijeti putem online obrasca do 5. travnja.

Za članove Kino kluba Split, Hrvatskog filmskog saveza, Kinokluba Zagreb i Platforme Doma mladih kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kn (dokazuje se potvrdom matične udruge). Za sve ostale, kotizacija iznosi 200 kn. Cijena se odnosi na svaki program posebno. Za sudionike slabijeg materijalnog stanja moguća je besplatna participacija.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 14.03.2022