Radionica produkcije | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionica produkcije

Na trodnevnoj radionici Kino kluba Split polaznici će se upoznati s ulogom producenta i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma.

ROK: 18.09.2020
  • A
  • +
  • -

Od 25. do 27. rujna 2020. u Kino klubu Split održava se Radionica produkcije pod vodstvom producenta Tibora Kesera. 

Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od inicijalne ideje, tijekom razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama, odnosno distribucije. Fokus radionice usmjeren je na produkciju nezavisnih filmova, dokumentarnih i igranih, a održavat će se u popodnevnim terminima po četiri sata svaki dan. Polaznici će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima. U sklopu radionice u petak, 25. rujna u 20 sati održava se i javno predavanje "Uvod u produkciju audiovizualnih djela".

Voditelj radionice, producent Tibor Keser sudjelovao je u nastanku mnogih nagrađivanih filmova svih duljina, oblika i rodova – igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, hibridnih, TV serijala, komercijalnih i glazbenih videa. Od 2014. surađuje s Restartom kao producent i izvršni producent na brojnim projektima. Koproducirao je brojne nagrađivane filmove diljem regije. Uključen je u profesionalne mreže poput Sarajevo Talent Campusa, Eurodoca, Berlinale Talents, Jihlava Emerging Producers te EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs čiji je bio stipendist 2019. godine. Iste godine je osnovao produkcijsku kuću KOMPOT fokusirajući se na jedinstvene priče etabliranih autora iz Hrvatske i regije koji hibridnim ili inovativnim pristupom žele doseći međunarodnu publiku.

Za članove kluba sudjelovanje na radionici je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn. Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditelj radionice na osnovu dodatne dokumentacije. Prednost će imati polaznici koji već pripremaju vlastite projekte za realizaciju. Projekti mogu biti u različitim fazama realizacije.

Prijave su otvorene do 18. rujna 2020., a detalji o radionici i prijavni obrazac dostupni su na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.09.2020