Radionica s CAConradom | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Radionica s CAConradom

WHW poziva na online radionicu poetskih rituala s pjesnikom CAConradom.

ROK: 16.09.2021
  • A
  • +
  • -

Online radionica REGENERACIJA: (Soma)tski poetski rituali za novi rast u umjetnosti i poeziji s CAConradom održava se u organizaciji WHW kolektiva 16. rujna od 16 do 19 sati.

Svako je ljudsko biće kreativno; prema toj se moći moramo odnositi kao prema vitalnom organu našega tijela, njegovati je, izgrađivati je. Imaginacija nam pruža neiscrpne darove percepcije i razumijevanja, a snaga naše kreativnosti pokazat će nam kako budućnost učiniti plodonosnom. Iskovat ćemo nove rituale za nove pjesme iz onih slomljenih i zaboravljenih. Tracy K. Smith, američka pjesnikinja i svojedobna nositeljica titule Poet Laureate, napisala je za New York Times: „Pjesme CAConrada pozivaju čitatelje na sudjelovanje u zajedničkom činu iscjeljenja, na iskorak iz pasivnosti i uštogljenosti, kako bi postali prijemčivi za ono što je alogično i tajanstveno“.

CAConrad prakticira drevne tehnologije poezije i rituala od 1975. Autorica je knjige AMANDA PARADISE: Resurrect Extinct Vibration (Wave Books, 2021.). Od ostalih se naslova ističu While Standing in Line for Death i Ecodeviance, dok je The Book of Frank dostupna na 9 jezika. Dobitnica je potpore organizacije Creative Capital, stipendije Pew, književne nagrade Lambda te nagrade za knjigu časopisa Believer. Predaje na Sveučilištu Columbia u New Yorku i Institutu Sandberg u Amsterdamu. Posjetite njihovu web stranicu

Radionica se održava putem platforme Zoom. Sudjelovanje je besplatno, a potrebna je prijava na mail. Radionica je otvorena za sve, neovisno o prethodnom književnom iskustvu. Više informacija na linku.  Rok je 16. rujna kada će prijavljeni dobiti i zoom link.

Radionica s CAConradom predstavlja se u sklopu dvogodišnjeg suradničkog projekta Education from Below koji je osmišljen u suradnji s Rijksakademie van beeldende kunsten iz Amsterdama i Muzejem suvremene umjetnosti MACBA iz Barcelone. Program podupiru Zbirka Kontakt / Fondacija ERSTE, Foundation for Arts Initiatives, Europska kulturna zaklada, Program Kreativna Europa Europske komisije, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 08.09.2021