Radionica sfernog videa | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionica sfernog videa

Polaznici/e vikend-radionice imat će priliku okušati se u VR tehnologiji snimanja videa u 360 stupnjeva, kao i u njihovoj montaži.

ROK: 05.07.2019

Udruga Restart raspisuje poziv na radionicu VR leksikona 360 stupnjeva koja će se održati 6. i 7. srpnja od 11 do 16 sati u Zagrebu.  

"Koristeći se najnovijom tehnologijom sfernog videa, u vikend radionici polaznike i polaznice planiramo naučiti koristiti sve popularniju tehniku snimanja videa u 360 stupnjeva, kombinirajući pravila klasične filmske dramaturgije i nove oblike izražavanja u kružnom videoprostoru", stoji u tekstu poziva. Voditelji radionice su Ivan Granić i Mislav Šćukanec Rezniček, a program se ostvaruje uz potporu Hrvatskog audio-vizualnog centra.

Kao svojevrsno zagrijavanje za radionice Restart organizira i projekcije filma Čovjek delfin snimljenog u istoj tehnici. Osim projekcija filma u Dokukinu KIC 28., 29. i 30. lipnja, održat će se popratni program VR360 ostvaren u suradnji s Legame studiom. Tri videa u virtualnoj stvarnosti, inspirirana Mayolovim vizijama, povest će gledatelje na nezaboravno putovanje svjetskim oceanima u društvu Williama Trubridgea, Fabrice Schnöller i Sare Campbell, istaknutih ronioca na dah.

Prijave i pitanja možete uputiti na mail adresu.

Rok za prijave je 5. srpanj ili do popunjenosti kapaciteta radionice.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 01.07.2019