Radionica spekulativne dizajnerske prakse | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Radionica spekulativne dizajnerske prakse

Radionica pod nazivom "Nature vs. Nurture" nudi iskustvo multidisciplinarne radne grupe koja omogućuje percepciju dizajna kao drugačijeg načina razmišljanja.

ROK: 08.07.2018

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (Umjetnička akademija u Splitu) već treću godinu zaredom organizira radionicu spekulativne dizajnerske prakse. Besplatna radionica pod nazivom "Nature vs. Nurture" ove će se godine održavati od 16. do 19. srpnja u Društvenom centru Rojc u Puli pod vodstvom mentorice Susane Soares.

Susana Soares predaje na LSBU (London South Bank University) te se bavi pitanjima “tehno-ekološkog” redizajna prirode. Radionica će uključivati razvoj zajedničkih okvira koji djeluju unutar dizajna i novih znanstvenih istraživanja kako bi se istražile buduće tehnološke implikacije po pitanju održivosti. Spekulativni dizajn obično se usredotočuje na ideje koje dolaze iz područja znanosti, a primijenjena tehnologija bavi se projiciranjem socio-tehničkih trendova, razvoj budućih scenarija i uloge proizvoda u kontekstu novog korištenja.

Radionica nudi iskustvo multidisciplinarne radne grupe koja omogućuje percepciju dizajna kao drugačijeg načina razmišljanja – refleksivnog, kritičkog i društveno odgovornog. Namijenjena je mladim studentima, te mladim stručnjacima i umjetnicima iz područja dizajna, kemije, biologije i mikrobiologije, sociologije, antropologije, novih medija, itd.

Program radionice uključuje predavanja i praktičan rad u manjim grupama uz kontinuirano stručno mentorstvo. Radionica se odvija na engleskom jeziku.

Na kraju radionice polaznici će imati priliku javno predstaviti radove i moguće scenarije njima bliskim metodama. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Polaznicima će biti osiguran smještaj, ručak i večera za vrijeme trajanja radionice.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti on-line prijavnicu koja se nalazi na službenim stranicama udruge. Rok za prijavu je 8. srpnja 2018. Broj sudionika je ograničen.  

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.06.2018