Radionica umjetničke fotografije | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionica umjetničke fotografije

Radionica Drugi kadar namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept.

ROK: 30.09.2017

Drugi kadar, radionica umjetničke fotografije po četvrti put upisuje svoje polaznike. Ova jedinstvena radionica namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.

Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni fotografski rad. Želja organizatora je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika. 

Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Radionica je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. Broj polaznika je ograničen. Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu.

Prijave se šalju na adresu najkasnije do 30. rujna 2017.

Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 9. listopada od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.

Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić uz gostujuće predavače. Radionicu organizira KOLEKTOR - Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba uz podršku književnog kluba BOOKSA.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.09.2017