Radionice scenarija i filmske kritike | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionice scenarija i filmske kritike

U prostorijama Kino kluba Split održava se scenaristička radionica pod mentorstvom Kinge Keszthelyi i radionica filmske kritike pod mentorstvom Jonathana Rosenbauma.

ROK: 03.06.2019

Od 17. do 20. lipnja u prostorijama Kino kluba Split održavat će se scenaristička radionica pod mentorstvom Kinge Keszthelyi. Radionica će se sastojati od grupnih predavanja i individualnih konzultacija s odabranim polaznicima. Službeni jezik radionice je engleski. Za učestvovanje je potrebno dostaviti sinopsis i/ili scenarij projekta, također na engleskom jeziku. Zainteresirani kandidati/kinje mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Kinga Keszthelyi diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti. Nakon što je kao dramaturginja bila angažirana u regionalnom kazalištu, 2000. prelazi na jedno od najcjenjenijih mađarskih kazališta, kazalište Katona József. Dobitnica je Fulbrightove stipendije za studij dramaturgije i menadžmenta na Umjetničkoj školi Sveučilišta Columbia u New Yorku. Od 2004. radila je za TT Filmmhely, produkcijsku kuću Béle Tarra, a od 2013. djeluje kao samostalna dramaturginja za kazalište, film i operu. Držala  je kolegije dramaturgije i scenarija na međunaronoj filmskoj školi film.factory u Sarajevu.

Od 17. do 20.lipnja, također u prostorijama KKS-a, održavati će se radionica filmske kritike pod mentorstvom Jonathana Rosenbauma. Program radionice obrađivati će tematski dva filma Orsona Wellesa: F for fake i The Other Side of the Wind, a polaznici će imati priliku i napisati vlastite tekstove. Program će se odvijati na engleskom jeziku. Zainteresirani kandidati/kinje mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Jonathan Rosenbaum radio je kao glavni kritičar Chicago Readera od 1987. do 2008. Autor je petnaest knjiga. U svojoj izrazito plodnoj karijeri pisao je za brojne časopise, između ostalih za Cahiers du cinéma, The Village Voice, Film Comment i Sight & Sound. Predavao je na kalifornijskom Univerzitetu u San Diegu na poziv Mannya Farbera. Kao vanjski predavač predavao je film na Sveučilištu u Virdžiniji u Richmondu (2010-2012), te držao kolegije Svjetska kinematografija i Američki nezavisni i alternativni film na film.factory programu u Sarajevu od 2013 – 2015. Radio je kao konzultant na filmovima Orsona Wellesa Dodir zla (Touch of Evil) i Druga strana vjetra (The Other Side of the Wind). Redovno objavljuje tekstove na svom web site-u: jonathanrosenbaum.net. Trenutno drži seriju predavanja o Orsonu Wellesu u filmskom centru Gene Siskel u Chicagu.

Rok za prijave je 3. lipanj.

Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 03.06.2019