Radionice video produkcije i montaže | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Radionice video produkcije i montaže

Udruga K-Zona održava radionice na kojima će polaznice i polaznici imati priliku kroz teorijski i praktični dio ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka.

ROK: 27.04.2019

Udruga K-Zona će u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) od 29. i 30. travnja održati radionice video produkcije i montaže na kojima će polaznice i polaznici imati priliku kroz teorijski i praktični dio ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka. 

Radionica je prvenstveno namijenjena osobama koje se žele baviti video novinarstvom i/ili se interesiraju za društveno angažirane teme, aktivizam i ljudska prava, ali je otvorena i za sve one koji/e jednostavno žele steći osnovna znanja o samostalnoj izradi videa. Polaznici/e radionice imat će priliku stečena znanja potvrditi praktičnim radom, uz osigurano mentorstvo.

Voditelji radionice su redatelj i montažer Noah Pintarić, novinarka i snimateljica Emina Hermann te audio inženjerka Ivona Kraljević. 

Raspored radionica

Ponedjeljak, 29. travnja, 18 – 21 sat 

Uvodno teorijsko predavanje obuhvatit će osnove režije i kadriranja (planovi i rakursi), stvaranje sinopsisa i novinarsku pripremu za intervjue

Utorak, 30. travnja, 18 - 21 sat

Upoznavanje s opremom: Fotoaparat, objektivi, stativ, snimač zvuka, bubice, mikrofon.

Praktične vježbe snimanja.

Nakon predviđenih radionica polaznici i polaznice će samostalno snimljene materijale montirati uz mentorstvo voditelja radionice, u terminima koje će odrediti u dogovoru s mentorima.

Kako bi se prijavili/e na radionicu potrebno je na e-mail poslati ime, prezime, nekoliko rečenica o vlastitim interesima i eventualnom društvenom angažmanu na području aktivizma i ljudskih prava te kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem interesa za video produkciju i montažu (naslov maila: Radionice video produkcije i montaže). 

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 27. travnja.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.04.2019