Radna skupina za budućnost | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Radna skupina za budućnost

Montažstrojev projekt Budućnost je sada nudi uvid u scenarij budućnosti, ali i jedinstveno umjetničko iskustvo.

  • A
  • +
  • -

Zanima li vas kako će izgledati hrvatska budućnost? U studenome 2012. godine Montažstroj je u svom interdisciplinarnom umjetničkom projektu Budućnost je sada oformio posebnu radnu skupinu mladih entuzijasta. Cilj projekta bio je stvoriti scenarij budućnosti naše domovine.

Projekt Budućnost je sada vođen je uvjerenjem da nam umjetnost nudi mogućnost zamišljanja naizgled nemogućeg, neostvarivog. Prvi korak da se uopće tome približimo jest da to i zamislimo. Suprotno depresivnom vremenu u kojem živimo, u kojem preko 370 tisuća naših nezaposlenih sugrađana teško vidi bolju budućnost a mladi pokreću inicijative odlaska iz zemlje, Montažstrojev "think tank" odvažio se na potragu za dozom optimizma.

Koristeći različite analitičke metode ali i one kazališne, radna skupina za budućnost analizirala je više desetaka postojećih scenarija budućnosti, od "holivudskih" do kazališnih i odlučila se u konačnici za scenarij njemačkog redatelja Rainera Wernera Fassbindera. S obzirom da se budućnost tiče svih nas, Montažstroj vas poziva da se priključite prezentacijama radne skupine za budućnost na kojima vam osim scenarija budućnosti nudimo i jedinstveno umjetničko iskustvo.

Na prezentaciji možete sudjelovati prijavom putem elektroničke pošte nakon čega ćete biti obaviješteni o proceduri sudjelovanja, datumima i lokacijama susreta koji će se odvijati više puta tjedno od 8. svibnja do 1. lipnja u večernjim satima.

Izvor: Montažstroj

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 30.04.2013