Radni uvjeti seksualnih i rodnih manjina | kulturpunkt

Vijesti Društvo

<

Radni uvjeti seksualnih i rodnih manjina

LORI, K-Zona, BRID i Zora provode istraživanje radnih uvjeta radnica i radnika pripadnika LGBTI zajednice u Hrvatskoj.

Piše: Vatroslav Miloš

FOTO: Vatroslav Miloš / Kulturpunkt.hr

  • A
  • +
  • -

U sklopu projekta LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu kojega u suradnji s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova provode Prostor rodne i medijske kulture K-Zona, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID, Lezbijska organizacija Rijeka "LORI", i udruga "Zora" prvodi se prvo istraživanje radnih uvjeta LGBTI osoba u Republici Hrvatskoj. 

Jedan se dio istraživanja u sklopu projekta tiče radnika i radnica pripadnicima LGBTI zajednice, odnosno njihovih radnih uvjeta, a drugi se tiče poslodavaca iz javnog, profitnog i neprofitnog sektora u Republici Hrvatskoj. 

"Ovim istraživanjima želimo prikupiti podatke o trenutnom stanju vezano za LGBTI politike i prakse kod poslodavaca te radne uvjete LGBTI osoba, kao i podići svjesnost o važnosti implementacije anti-diskriminacijskih praksi u radnom okruženju", ističu partnerske organizacije koje zajednički provode projekt LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu.

Upitnik je u potpunosti anoniman, a pristup podacima imat će isključivo istraživački tim, dok će se podaci prikljupljeni istraživanjem analizirati skupno, bez mogućnosti identifikacije sudionika i sudionica. Upitnik do 30. kolovoza 2016. godine možete ispuniti ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 25.07.2016

VEZANE VIJESTI

S figom u džepu

Piše: Vatroslav Miloš
Istraživanje Mreže mladih Hrvatske pokazalo je da u Hrvatskoj još uvijek ne postoji prostor za sustavnu provedbu građanskog odgoja i obrazovanja.

Manje od očekivanog

Piše: Vatroslav Miloš
Centar za ženske studije proveo je istraživanje o zastupljenosti ženskih i rodnih tema u kurikulumima predmeta odabranih visokoobrazovnih institucija.

Problem segregacije i stereotipne ikonografije

Piše: Martina Domladovac

Inicijativom Beyond the Bathroom Binary teži se promišljanju i stvaranju novih simbola toaleta koji bi odbacili binarne podjele i bolje odgovarali potrebama zajednice.