Ranjivošću protiv cinizma | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Ranjivošću protiv cinizma

Lolipop, monodrama s elementima stand up-a i performansa, bavi se pitanjem što je to seksualna intimnost i što sve na nju utječe.

10.01.2019 - 16.02.2019 , Rijeka - Delta 5
  • A
  • +
  • -

Monodrama Lolipop, autorski projekt Nataše Antulov i Aleksandre Stojaković Olenjuk, nastala u sklopu programa Zajc Lab HNK Ivana pl. Zajca premijerno se izvodi u četvrtak, 10. siječnja u prostoru Delte 5 s početkom u 19.30 sati.

Nakon zajedničkog projekta Pristajanja (Drugo more, 2013.) Stojaković Olenjuk i Antulov ponovno progovaraju autorskim rukopisom temeljenom na svakodnevnom iskustvu kojeg ne uzimaju zdravo za gotovo već u njemu vide borbu za vidljivost (ženskih) života koji uporno ostaju u području nevidljivog, nebitnog ili banalnog.

Lolipop, monodrama s elementima stand up-a i performansa, bavi se pitanjem što je to seksualna intimnost i što sve na nju utječe. Prema riječima Nataše Antulov, Lolipop je predstava rađena sa željom da ranjivost nadvlada cinizam u javnom prostoru i nadom da će ta ranjivost postati snaga. "Intimni odnosi, posebno oni seksualne prirode, uvijek pretpostavljaju nelagodu i često smo uvjereni da su ti osjećaji privatni i da smo za njih odgovorni mi i(li) osoba s kojom ih dijelimo. Uvođenje tih problema u zajednički, javni prostor, postaje čin u kojem mi kao umjetnice možemo na sebe preuzeti 'teret' stvaranja zajedničkog iskustva. [...]" 

Nakon premijere, Lolipop se u Delti 5 izvodi 11. i 12. siječnja te potom 15. i 16. veljače 2019.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 08.01.2019