Rasprodaja u Institutu za suvremenu umjetnost | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Rasprodaja u Institutu za suvremenu umjetnost

U razdoblju od 7. do 25. ožujka u tijeku je velika rasprodaja publikacija iz dokumentacije Instituta za suvremenu umjetnost - SCCA.

  • A
  • +
  • -
Institut za suvremenu umjetnost utemeljen je 1998. godine kao udruga građana. Od 1993. djelovao je kao Soros Centar za suvremenu umjetnost (SCCA - Zagreb), program suvremene umjetnosti Instituta Otvoreno društvo - Hrvatska i dio mreže SCCA Network (danas I_CAN - International Art Network, Amsterdam). Danas je to organizacija s jedinstvenim institucijskim i programskim djelovanjem u Hrvatskoj, koja svoje programe sama stvara i izvodi usporedno s programima suradnje s lokalnim, regionalnim i međunarodnim institucijama.
U vrijeme svojeg osnutka, SCCA-Zagreb je imao za cilj postati nadogradnja već postojećem sustavu institucija suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, promicati likovno i ostalo umjetničko stvaralaštvo, uvesti, gdje je bilo potrebno, izradu umjetničke dokumentacije u skladu s međunarodnim standardima, i graditi prepoznatljivu mrežu produkcije suvremene umjetnosti na području na kojem djeluje.
Razvoj programa u SCCA - Zagreb naglasio je izdavačku djelatnost, organizaciju i koordinaciju međunarodne suradnje i razmjene, obrazovne programe, specifični razvoj dokumetacijskih programa, knjižnice i čitaonice.
Procesom koji je 1998. započeo među nacionalnim fondacijama Georga Sorosa, SCCA - Zagreb je bio jedan od prvih iz mreže SCCA koji se odvojio od svojeg osnivača, Instituta Otvoreno društvo - Hrvatska, OSI New York i Soros Foundations, i postao samostalna organizacija.
Institut za suvremenu umjetnost danas je organizacija s jedinstvenim institucijskim i programskim djelovanjem u Hrvatskoj, koja svoje programe sama stvara i izvodi usporedno s programima suradnje s lokalnim, regionalnim i međunarodnim institucijama.
Institut od nedavno djeluje na novoj adresi, u Šenoinoj 11 u Zagrebu, a točne termine rasprodaje možete pratiti ovdje
Izvor: SCCA
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.03.2011