Razbijanje stereotipa umjetničkih imena | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Razbijanje stereotipa umjetničkih imena

U sklopu programa Ljeto u Dnevnom pulski bend NLV održat će svoj prvi pulski samostalni koncert kao peteročlani bend.

25.07.2018 , Pula - Bivša vojarna Karlo Rojc
  • A
  • +
  • -

Sjajni pulski bend NLV dolazi u dvorište Rojca u srijedu, 25. srpnja. U sklopu programa Ljeto u Dnevnom/Koncerti u dvorištu Rojca održat će svoj prvi pulski samostalni koncert kao peteročlani bend. 

NLV dolazi iz Pule te originalnu postavu čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. S vremenom trojka prerasta u petorku, budući da su im se pridružili Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. 

Svoj prvi EP izdaju 2014. godine pod nazivom ...and who are you?, nastao u producentskoj suradnji s Marijanom Jelenićem (Nola), a sam naslov izdanja je odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda NLV – "Nikol, Luka i Vedran" koje ljude najčešće podsjeća na 'gažerske bendove' te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena.

U travnju 2016. godine objavljuju singl Sisters of the Sun čime najavljuju svoj debi album jednostavnog naziva NLV kojeg objavljuju 24. studenog 2016. godine sa pratećim singlom Bitter. Album biva izrazito hvaljen od strane medija, kritičara i publike te se svrstava u top 10 domaćih albuma 2016. godine od strane kritike i domaćih publikacija. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 24.07.2018

TAGOVI