Razgovor s Vesnom Šikić | kulturpunkt

Kulturoskop Intervju

<

Razgovor s Vesnom Šikić

Razgovor s Vesnom Šikić, jednom od voditelja udruge Domaći iz Karlovca, suorganizatora Multimedijalnog kampa u Labinu.

Razgovarala: Emina Višnić
  • A
  • +
  • -

VESNA ŠIKIĆ
Udruga za kreativni razvoj Domaći, Karlovac
Multimedijalni kamp

Mladi aktivni volonteri

Emina: Kao jedna od važnih aktivnosti Domaćih su i projekti u sektoru mladih, čime se ti dosta baviš. Jel možeš nešto izdvojiti?
Vesna: Nedavno smo napravili desetminutni filmić, s 5 likova iz 5 gradova. Jedan je Zoki iz Pule, drugi je Teo iz Čakovca, zatim Oluja iz Križevaca, Helga iz Rijeke i jedna cura iz Karlovca koja se bavi glumom. Tema je bila oko mladih aktivnih volontera. Film je dio regionalnog projekta sa Srbijom i Bosnom i dio nacionalne kampanje, u kojoj smo i zajedno s Mrežom mladih Hrvatske napravili i priručnik. Film je predstavljen u svim tim gradovima i totalno je super da se svi ti likovi, zajedno sa svima ostalima koji dolaze na projekciju, tada prvi puta vide u filmu. Reakcije su totalno zanimljive.

Emina: Kako ti se čini sada raditi jednu potpuno drugačiju stvar, i to u Labinu?
Vesna: Super nam je bio Labin. U biti smo se svi navukli na prostor, što je i za očekivati. Grad je presavršen. Lamparna pogotovo. Organizacijski je dosta teško. Kao prvo, lakše je raditi u svojoj sredini gdje sve znaš. Drugo, ovaj grad je jako mali pa fali infrastrukture, a za ovo stvarno hrpa stvari treba. Teško ti je nabaviti neku najgluplju stvar po nekoj relativno normalnoj cijeni. Tako smo za glupu kazetu za kameru morali ili u Pulu.

Najbolje mjesto u okolici

Vesna: Labin mi je super. Kao prvo svi smo se nakačili na Mussolinijev trgić. Stari grad mi je isto ludilo. Ima jako puno potencijala, jako je lijep, meni je i ljepši od Motovouna. Samo da se nešto s tim napravi. S Labinjanima nisam uspjela puno komunicirati. Dojam mi je da su svi turistički nabrijani i to je meni osobno koma. Kad sam vidjela one gomile Talijana i Nijemaca navečer gore u gradu, nisam mogla vjerovati. Meni je Labin baš bio super jer je neki istarski gradić, blizu je more, ali nije direktno na moru. Tako nisam očekivala da će tu biti turista. Možda neki koji usput dođu. Nisam bila svjesna da je tu tako puno apartmana i da zapravo je turistički nabrijano. Ali super je što imaš ovo dolje. Baš smo neko večer tu sjedili i razgovarali kuda bismo mogli otići, al smo brzo shvatili da ne trebamo nigdje ići kad je ovo stvarno najbolje mjesto u okolici.

Objavio/la admin [at] kulturpunkt.hr 28.08.2006