Razgovor sa Stjepanom Mikecom | kulturpunkt

Kulturoskop Intervju

<

Razgovor sa Stjepanom Mikecom

Razgovor sa Stjepanom Mikecom iz Akcije za civilnu transparentnost iz Čakovca i jednim od gostiju događanja u Labinu.

Razgovarala: Emina Višnić
  • A
  • +
  • -

Akcija za civilnu transparentnost, Čakovec

Dobar uvid u mogućnosti
Emina: Zašto si ovdje?
Stjepan: Voditelj sam hacklaba u sklopu kojeg je i internet radio. Ovdje smo pozvani svi iz mreže internet radija, slobodni radio Stanica MIR , da radimo s medijskim aktivistima, stručnjacima na području slobodnog softvera i multimedijalnim umjetnicima na nekim stvarima koje možemo iskoristiti u našem daljnjem radu

Emina: I što bi rekao, kako je uspjela stvar?
Stjepan: Bilo je premalo vremena. Svaka od tih radionica bi mogla trajati najmanje tjedan dana, da se to sve napravi i u praksi. Ali i ovako smo dobili jako dobar uvid u mogućnosti, a meni je osobno to jako pozitivno utjecalo na motivaciju.

Nove ideje

Emina: A koliko vam je to bilo važno za mrežu radija? Jeste li se uspjeli svi naći?
Stjepan: U biti nismo mi kao mreža toliko tu komunicirali, ali smo se vidjeli s ljudima koji iste stvari rade drugdje i koji su puno napredovali u tom pogledu, tako da imamo puno novih ideja i stvari koje možemo iskoristiti.

Emina: A kako ti se čini Lamparna? Labin?
Stjepan: Lamparna je super prostor, Labin je super grad za ovakve nekakve stvari, ali tu nema razvijene scene koja bi posjetila ovakva događanja. A možda je i krivi termin pa su ljudi na odmoru i sl. Tako da tu u biti nije bilo nikog iz Labina i okolice, osim Edgara iz Monteparadisa koji je navratio. Dobro je da ne bude sve u Zagrebu, da se malo pomakne. No, desilo se to da je u biti bilo više predavača i voditelja nego sudionika ukupno.

Objavio/la admin [at] kulturpunkt.hr 28.08.2006