Razgovori o nezavisnoj kulturi | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Razgovori o nezavisnoj kulturi

Otvoreni razgovori o dubrovačkoj i splitskoj nezavisnoj kulturnoj sceni okupit će protagoniste tog kulturnog polja u ova dva grada.

05.09.2011 - 07.09.2011 , Split - Info zona

Portal Kulturpunkt.hr od 2005. godine intenzivno prati događanja na nezavisnoj kulturnoj sceni (tijekom 1990-ih u javnosti najčešće percipirana kao alternativna kultura) i pokušava kritički promotriti tokove i probleme s kojima se susreću njeni akteri. U tom su procesu uočeni problemi koji su vrlo bitni za njeno shvaćanje i daljnji razvoj, a to je nedostatak sustavne dokumentacije produkcije i bilježenja kretanja ovog polja.

Kako znanja, iskustva i informacije ne bi izblijedili u organizacijskoj memoriji i sjećanjima pojedinaca, grupa i kolektiva, i kako novim i nadolazećim generacijama prošle priče ne bi ostale samo u usmenoj predaji, urbanim legendama i anegdotama, 2009. godine Kulturpunkt.hr pokrenuo je projekt U fokusu. Namjera je projekta zabilježiti nezavisnu kulturu u Hrvatskoj od 1990. do danas i to kroz formu tekstova i intervjua s protagonistima scene koji se objavljuju na portalu Kulturpunkt.hr, u rubrici U fokusu te javne otvorene razgovore sa sudionicama i svjedocima dinamičnih zbivanja na kulturnoj sceni širom zemlje. U prvoj fazi je započet proces mapiranja zagrebačke nezavisne kulturne scene, a u 2011. projekt izmješta pogled prema drugim hrvatskim gradovima i sredinama. 

Kulturpunkt.hr istraživanje nezavisne kulture u Hrvatskoj nakon Zagreba, Pule i Rijeke, nastavlja u Dubrovniku i Splitu. U namjeri da na jednom mjestu okupi sudionike i svjedoke ovih kulturnih zbivanja na dubrovačkoj i splitskoj sceni, u suradnji s udrugama Art radionica Lazareti (Dubrovnik) i Koalicijom udruga Info zona (Split) organizira otvorene razgovore o dubrovačkoj i splitskoj nezavisnoj kulturnoj sceni od 1990. do danas. 
Kulturpunkt.hr poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u razgovorima koji će se održati u ponedjeljak, 5. rujna u 19 sati u Art radionici Lazareti u Dubrovniku te u srijedu, 7. rujna u 19 sati u Info zoni u Splitu. Razgovore će moderirati Janja Sesar, voditeljica projekta U fokusu

 

Objavio/la janja [at] kulturpunkt.hr 31.08.2011