Različite vrste fanzina danas | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Različite vrste fanzina danas

U sklopu radionice Print Zine 2018 fotograf Sergej Vutuc drži uvodno predavanje o nastanku fanzina te razvoju njihove uloge u odnosu na zajednicu.

16.07.2018 - 20.07.2018 , Fažana - Kasarna

Prostor urbane kulture organizira radionicu izrade fanzina koja se održaava od 16. do 20. srpnja. Prvog dana radionice, u ponedjeljak, 16. srpnja u 17 sati u Kasarni u Fažani fotograf i multimedijalni umjetnik Sergej Vutuc drži uvodno predavanje koje je otvoreno za javnost. Vutuc je rođen 1979. godine u Doboju (BiH), odrastao je u Zagrebu, a trenutno živi i radi u Berlinu. Poznat je prije svega po svojim eksperimentalnim fotografijama te uređenjem brojnih fanzina i artzine-a. Već od sredine 90-ih Vutuc postaje aktivan u pankerskoj i skejterskoj subkulturi, čije tipične d.i.y. estetike i filozofije određuju njegov daljnji rad. U svom predavanju Sergej će publici govoriti o nastanku fanzina te razvoju njihove uloge u odnosu na zajednicu i društvo od njihove prve pojave do danas. Publika će imati prilike čuti nešto o različitim vrstama fanzina danas, ali i o Vutucu te njegovom osobnom iskustvu i radu. 

Zadnji dan radionice, u petak, 20. srpnja fanzini će biti predstavljeni u obliku javne izložbe koja će se održati u 20 sati također u Kasarni u fažani. Po završetku radionice jedan će primjerak svakog izrađenog fanzina biti arhiviran u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u prostoru Kasarne. 

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila. Radionica će se održavati u poslijepodnevnim satima, broj polaznika je ograničen. Voditelj radionice je Oleg Morović.

Kasarna prostor urbane kulture namijenjen je aktivnom provođenju slobodnog vremena i oživljavanju kulturno-umjetničke scene u Fažani kontinuiranim programima poput filmskih projekcija, izložbi, koncerata, edukativnih radionica i predavanja. Jedan od glavnih ciljeva prostora također je oživljavanje i pružanje podrške sceni nezavisnih izdavača, autora, umjetnika, ilustratora dizajnera te stvaranje "art" zajednice kroz projekte poput ovog. Svi zainteresirani mogu pratiti rad prostora putem facebook stranice ili prijavom na newsletter.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.07.2018