Razmjena iskustava pisanja i čitanja | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Razmjena iskustava pisanja i čitanja

Poezija na živo odgovara na potrebu kreiranja javnog mjesta razgovora o poeziji i autorskog čitanja poezije. Gost prve tribine je Miroslav Kirin.

04.04.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Poezija na živo nova je serija tribina u sklopu Booksinog Književnog budoara. Prvi gost ove nove tribine, koja će biti održana u utorak, 4. travnja u 19 sati, jest Miroslav Kirin, pjesnik, prevoditelj i prozaik, a voditelj tribine je mladi pjesnik Ivan Šamija.

U prvom dijelu tribine pjesnik će pročitati nekoliko pjesama na kojima trenutno radi nakon čega će uslijediti razgovor o pročitanome s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu. Poezija na živo odgovara na potrebu kreiranja javnog mjesta razgovora o poeziji i autorskog čitanja poezije, koje će biti u suprotnosti od spektakla promocije objavljenih knjiga ili samih etabliranih autora (sa njihovim cjelokupnim opusima) te na kojem će se ozbiljno progovoriti o samom pjesničkom tekstu i radu pisanja. Specifičnost programa je u stavljanju njegovog fokusa na pjesnički rukopis na kojem ugošćeni pjesnik u tom trenutku aktivno radi. Razgovor će biti koncipiran neformalno i opušteno, kako bi se u njega maksimalno ravnopravno uključila publika.

Miroslav Kirin diplomirao je engleski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je osam pjesničkih zbirki, fotoesejističku knjigu, slikovnicu (koautor umjetnik Mingsheng Pi) i roman Album (2001.). Tekstovi su mu prevedeni na brojne jezike. Živi u Zagrebu.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.04.2017