Raznolikost formi | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Raznolikost formi

Izložba Dana Okija Foto bioautografija (2014>1989) fokusirana je na rezultate njegovog istraživanja hibridnih formi pokretnih slika.

25.03.2015 - 03.05.2015 , Split - Galerija umjetnina

Izložba je nastala kroz dugogodišnje umjetnikovo istraživanje hibridnih formi pokretnih slika primijenjenih na autobiografske sadržaje i predstavljenih u mediju filmske video instalacije te fotografskih koncepata. Tako će tijekom izložbe sam prostor funkcionirati kao umjetnikov dnevnik posredovan publici složenim suodnosom video i fotografskog medija. Izložba će publici predstaviti dio medija kojeg umjetnik inače koristi u svom radu - koji obuhvaća široki raspon medija od Super 8mm, 16mm i 35mm filmova i foto printeva, do digitalnog videa i fotografije, registracije i koncepata dnevničkih video i foto radova izvedenih kamerama mobilnih telefona; i samu sažetu povijesti tehnologije snimanja i prezentacije pokretnih slika. 

Izložba se zasniva na istraživanju velike količine snimljenog materijala u kojem se tematski unutar šireg društvenog konteksta isprepliću intimni život i profesionalni rad. Neki od predstavljenih radova odmah su bili koncipirani kao filmovi, ali je većina proizvod kućne radinosti koja je služila spontanom bilježenju privatnog života. Proces autorovog profiliranja u medijskom području umjetničkog stvaralaštva, vidljiv je u žanrovskoj konfiguraciji predstavljenih filmova koja pokriva širok raspon od eksperimentalnog preko igranog filma do stop animacije. Za izložbu će se dio filmske građe izdvajanjem pojedinih kadrova remedijalizirati u fotografske slike. Kustos izložbe je Branko Franceschi.

Dan Oki (Zadar, 1965.) medijski je umjetnik koji u svojim radovima propituje suvremene umjetničke prakse filma i videa, instalacije, računalne umjetnosti i interneta. Redovni je profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu i Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Splitu i Zagrebu.

Izložba će biti otvorena u splitskoj Galeriji umjetnina od 25. ožujka do 3. svibnja.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 20.03.2015