Razumijevanje emotivnih procesa | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Razumijevanje emotivnih procesa

Kroz izložbu Što i kako, a rijetko zašto Ivana Pipal spojila je svoju potrebu za stvaranjem umjetnosti koja potiče društvenu promjenu sa svojom znatiželjom prema psihoterapiji.

27.09.2017 - 10.10.2017 , Zagreb - Galerija Šira

U srijedu, 27. rujna u 19 sati u galeriji Šira otvorenje je samostalne izložbe Ivane Pipal Što i kako, a rijetko zašto.

"Kroz izložbu Ivana Pipal predstavlja radove nastale kroz proces propitivanja ljudskih odnosa, osjećaja i djelovanja, nastojeći otkriti vizualnu formulu koja bi mogla olakšati i pojednostaviti razumijevanje emotivnih procesa koji se pojavljuju različitim ljudima u raznim situacijama.

Ivana je u ovim radovima spojila svoju potrebu za stvaranjem umjetnosti koja potiče društvenu promjenu sa svojom znatiželjom prema psihoterapiji kao jednom od putova prema autentičnijem življenju. Istražujući svoje emocije, stanja i odnose, izradila je niz slika koje promatrača pozivaju na pažljivo, strpljivo i otvoreno promatranje vlastitog unutarnjeg svijeta, kao i načina na koji se on može susretati s unutarnjim svijetom drugoga. Iz psihološke perspektive, njezini radovi su osmišljeni tako da pružaju širok prostor za projekciju. Oni promatrača/icu pozivaju da im prida vlastito značenje i osvijesti svoje emocionalne reakcije; pronađe nešto što je poznato iz vlastitog iskustva, nešto što je zanimljivo, poticajno, ili intrigantno, pa i onda kad je istovremeno neugodno ili zbunjujuće. Potičući osvještavanje svega onoga što čini naše unutarnje iskustvo, Ivanini radovi stvaraju priliku za novi susret sa sobom i s drugima" piše Dea Ajduković.

Više potražite ovdje. 
Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 25.09.2017