Razumijevanje procesa | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Razumijevanje procesa

Radionica pod nazivom "Interaktivne instalacije - koncepti i realizacija" održava se pod vodstvom Igora Brkića.

21.05.2016 , Zagreb - Tehnički muzej
  • A
  • +
  • -

Radionica će biti održana u subotu, 21. svibnja, od 12 do 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja "Nikola Tesla", Savska 18, u Zagrebu.

Cilj radionice Interaktivne instalacije - koncepti i realizacija je proći potrebne korake od ideje do realizacije interaktivne instalacije (ili bilo kojeg drugog elektroničkog uređaja). Na radionici će biti prezentiran pregled dostupnih hardverskih platformi (Arduino, Raspberry Pi, PC), senzora (pokret, svjetlo, položaj, dodir), izlaznih uređaja (razne vrste motora, lampe, displeji), komunikacijskih modula (Wi-fi, Bluetooth) te softverskih paketa (Processing, PD). Naglasak će biti više na razumijevanju cijelog procesa nego na specifičnostima pojedine platforme/uređaja. Polaznici će zajedničkim radom napraviti primjer jednog takvog uređaja.

Igor Brkić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu gdje se specijalizirao se u području digitalne obrade audio signala. Bavi se embedded i web programiranjem, dizajnom elektroničkih uređaja, glazbom. Sudjelovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspješnih radionica s posebnim fokusom na Arduino i kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave te televizijske emisije. U sklopu međunarodnog projekta Kreativni muzej dobitnik je 10dnevne rezidencije za makere u Norveškoj.

Više o prijavi na radionicu u organizaciji radione.org potražite na njihovim službenim stranicama.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.05.2016