Razveži vezu | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Razveži vezu

ORGAN VIDA i KONTEJNER raspisuju međunarodni poziv za sudjelovanje na konferenciji koja će se baviti redefiniranjem normativnosti u ljubavi.

ROK: 15.05.2019

Fotografska udruga ORGAN VIDA i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse rujan 2019. obilježavaju u znaku ljubavi i donose zajedničku međunarodnu konferenciju.

Zanimljivom i raznovrsnom program okosnica će biti dvodnevna međunarodna konferencija koja nosi naziv "Razveži vezu: Redefiniranje normativnosti u ljubavi" na kojoj će sudjelovati govornici_e različitih kulturno-umjetničkih, društvenih, političkih i drugih pozadina. U želji za što većom različitošću govornika_ica iz svijeta, organizacije raspisuju međunarodni poziv za sudjelovanje na konferenciji koja će se održati 20. i 21. rujna 2019. u velikoj dvorani Kina Europa u Zagrebu. 

Cilj konferencije je istražiti različite poglede na sve što ljubav može biti. Iako je ljubav emocija koju doživljavamo više-manje svi na ovoj planeti, načini na koje živimo našu seksualnost i intimnost, kako tvrdi Lauren Berlant, "dubinski su oblikovani teorijama". Psihoanalitičke teorije dugo su nudile dominantna objašnjenja seksualnosti, subjektivnosti i žudnje, no druga tumačenja mogu se pronaći "u estetici, religiji i fantazijama masovne i popularne kulture, koja uglavnom nisu realistična, ali često tvrde da su baš one pronikle u srž emocionalnih istina o prirodi i snazi ljubavi".

Uz konferenciju, organizacije će prirediti nekoliko izložbi međunarodnih i domaćih umjetnika_ica kao i drugi popratni program poput peformansa, predavanja, radionica, filmskih projekcija i zabavnih događanja.

Rok za slanje sažetaka (do 500 riječi) i životopisa je 15. svibnja 2019. u ponoć.

Prijave se šalju na email adresu. 

Za dodatna pitanja kontaktirajte nas putem emaila

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 29.03.2019