Razvoj cirkuske umjetnosti | kulturpunkt

Najave Festival

<

Razvoj cirkuske umjetnosti

Peti festival Cirkobalkana posvećen je izvođačima i izvođačicama te pedagozima i pedagoginjama iz regije kao i obaveznim cirkuskim gostima iz ostatka svijeta.

25.09.2017 - 01.10.2017 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

FOTO: Memo Vargas

  • A
  • +
  • -

Peti festival Cirkobalkana pod vlastitim krovom, odnosno šatorom smještenim u dvorištu Jedinstva i Močvare od 25. rujna do 1. listopada posvećen je izvođačima i izvođačicama, pedagozima i pedagoginjama iz regije kao i obaveznim cirkuskim gostima iz ostatka svijeta

Zagrebačkoj se publici pruža prilika pogledati predstavu splitske cirkuske trupe HRAM pod nazivom Montaža trupe, predstavu The Ceremony u izvedbi Tomi Soko-a (Fr/Arg), predstavu za djecu Milica putuje po svijetu  Petre Bokić, Cirkobalkana Kaos Cabaret za male i velike, te predstavu novosadskog udruženja Kreativni Pogon Work in progress. Jedna od večeri posvećena je predstavljanju radova u nastajanju domaćih cirkuskih umjetnika/ca, u kojoj će publika osim prezentacije moći sudjelovati i u razgovoru s autorima/icama.

U suradnji s udrugom Restart, za ljubitelje/ice filma i cirkusa, odvija se i zagrebačka premijera filma Benedikta Erlingssona The Show of Shows: 100 godina vaudevillea, cirkusa i karnevala, te projekcija dugometražnog dokumentarnog filma Petre Seliškar Moj svijet je naopačke.

Uz predstave, zainteresirani/e imaju mogućnost sudjelovanja u cirkuskim radionicama Laboratorija cirkuske umjetnosti; radionici kontorcionizma i handstandova (voditeljica: Antonia Kuzmanić, ROOM 100, RH), manipulacije objektima (Tomi Soko, TomiSoko Company, Fr/Arg), te radionici zračnog pokreta (Dana Auguštin, RH/SLO).,

Ovogodišnji festival se bavi i pitanjima prostora u kojima rade i djeluju cirkuski umjetnici/e u regiji, putem javne tribine pod nazivom: Cirkuski prostori u sklopu centara nezavisane kulture; povezivanje i jačanje, kao i predstavljanjem projekta Circus Next, jednog od vitalnih projekata za razvoj suvremenog cirkusa u Europi koji na različite načine podupire neafirmirane inovativne cirkuske umjetnike/ce.  

Festival organiziraju Cirkorama (Zg) i Cirkusfera (Bg) u suradnji s Pogonom, Restartom, AKC Medikom i klubom Močvara.

Ulaz je od 0 do 40 kuna, a više o programu i rasporedu događanja potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.09.2017