Razvoj i primjena naratologije | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Razvoj i primjena naratologije

U organizaciji Odsjeka za dramaturgiju Akademije dramske umjetnosti održava se međunarodna konferencija "Narratology and Its Discontents: Narrating beyond Narration".

06.04.2017 - 08.04.2017 , Zagreb - Dvorana F22

FOTO: AJ finch / Flickr

U Zagrebu se od 6. do 8. travnja u organizaciji Odsjeka za dramaturgiju Akademije dramske umjetnosti održava međunarodna konferencija Narratology and Its Discontents: Narrating beyond Narration. Konferencija je dio višegodišnjeg znanstvenog projekta Kako praksom vođeno teorijsko istraživanje u umjetničkoj izvedbi može doprinijeti hrvatskoj znanosti koji vodi prof. dr. sc. Sibila Petlevski, a podupire Hrvatska zaklada za znanost. Naratologija, kao jedna od "velikih" disciplina u okviru teorije književnosti, razvija se u sve više smjerova i primjenjuje daleko šire od prvotne analize umjetničkih tekstova, što je vidljivo i iz odabranih tema koje će izlagači i izlagačice prezentirati na trodnevnom simpoziju.

Uz četrdesetak profesora i doktoranada iz 14 zemalja, posebno ističemo izlaganja posebnih gostiju: nizozemske naratologinje i filmske umjetnice Mieke Bal, francuske filozofkinje izvedbe Josette Féral, britanskog hispanista i stručnjaka za španjolski "zlatni vijek" Jeremyja Lawrancea te renomiranog danskog naratologa mlađe generacije Stefana Iversena. Oni će u odvojenim sesijama održati plenarna predavanja svakog dana simpozija, a večernji termini namijenjeni su projekcijama filmova Mieke Bal, koje će autorica popratiti kratkim izlaganjima.

Konferencija se održava u dvorani F22, u prostorima ADU-a u Frankopanskoj ulici 22. Ulaz na sva predavanja i događanja je besplatan. 

Raspored izlaganja pogledajte ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 30.03.2017