Razvoj pokreta i tjelesne ekspresije | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Razvoj pokreta i tjelesne ekspresije

Prema početku je plesna predstava Ana Kreitmeyer čije je koreografsko istraživanje moguće sažeti pitanjem: kakvog je tijelo infantiliteta i kako se takvo tijelo artikulira?

10.12.2016 , Split - Umjetnička akademija

FOTO: Jasenko Rasol

  • A
  • +
  • -

Izvedba Prema početku Ana Kreitmeyer je u subotu, 10. prosinca u 19 sati na Umjetničkoj Akademiji u Splitu, dvorana UMAS.

"Prema početku je plesna predstava čije je koreografsko istraživanje moguće sažeti pitanjem: Kakvog je tijelo infantiliteta i kako se takvo tijelo artikulira? Koreografski materijal u fokus svog istraživanja stavlja razvoj pokreta i tjelesne ekspresije tek rođenog tijela koje pokret čini ali o njemu nema još nikakvu svijest. Uzimajući razvojni pokret kao koreografski predložak projekt propituje kako određene razvojne faze dječjeg pokreta i njegova obilježja prevesti u koreografsko polje, što proizvode, kako se interpretiraju, te što donose kad se ponovo vrate odraslom tijelu koje ih pokušava rekonstruirati. Je li izvođačici uopće moguće na trenutak ugasiti svijest i biti samo pokret. Je li moguće elaboriranom plesačkom tijelu kontaminiranom s previše značenja i znanja vratiti njegov refleks, njegovu mišićnu kontrakciju u koju nije upisano ništa više od fizičke energije tijela, ništa više od apstraktnog mišićnog impulsa i nemoći? Dramaturško načelo organizira koreografsku cjelinu svodeći elaboriranu virtuoznost plesačkog pokreta prema njegovu ishodištu, prema točki u kojoj pokret polako gubi značenje, odnosno, u kojem pokret prepoznaje mjesto svojega početka", stoji u najavi predstave.

Koreografija i izvedba: Ana Kreitmeyer; dramaturgija: Goran Ferčec; svjetlo: Igor Pauška; glazba: Adam Semijalac; kostim: Silvio Vujičić; suradnica na projektu: Sandra Banić Naumovski.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.12.2016