Razvoj publike programa nezavisne kulture | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Razvoj publike programa nezavisne kulture

Tribinom Otići ili ostati: mobilnost i migracija mladih želi se mapirati potrebe i trenutne interese kako bi se mlade uključilo u društveni život zajednice.

16.11.2018 , Karlovac - Gimnazija

FOTO: Mladen Tudor, Gastarbajteri

  • A
  • +
  • -

U petak, 16. studenog u 10 sati održava se tribina Otići ili ostati: mobilnost i migracija mladih koju platforma KAoperativa provodi u suradnji s udrugama KA-MATRIX i Carpe Diem i Gimnazijom Karlovac. Tribina se održava u prostoru Gimnazije Karlovac.

Platforma KAoperativa uz organiziranje i zagovaranje za bolji položaj i uvjete za rad kulturne scene u Karlovcu posvećuje se i razvoju publike programa nezavisne kulture. Jedno od važnih pitanja je i odlazak mladih ljudi iz Karlovca i države zbog školovanja, zaposlenja ili manjka kreativnih sadržaja. Putem ove tribine želi se mapirati potrebe i trenutne interese kako bi se osigurao bolji položaj i uključilo mlade u društveni život zajednice.

Sudionici će se baviti motivacijom za ostanak i razlozima za odlazak iz grada i države kroz teme kao što su školovanje, zapošljavanje, organiziranje slobodnog vremena mladih i dostupnost kreativnim i kulturnim sadržajima.

Tribina će stoga imati participativan pristup za sudionike kroz rad u grupama koje će po završetku izložiti svoje zaključke. Zaključci će poslužiti za daljnje istraživanje potreba i interesa kako bi se razvijali kvalitetni i inkluzivni programi nezavisne kulture.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.11.2018