Razvoj vlastitih kreacija | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Razvoj vlastitih kreacija

Svoj rad u nastajanju publici predstavlja troje cirkuskih umjetnika u sklopu međunarodne rezidencije suvremenog cirkuskog izričaja.

28.07.2018 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc
  • A
  • +
  • -

U periodu od 22. srpnja do 2. kolovoza 2018. u Društvenom centru Rojc u Puli, u prostorima kazališta DR. Inat i Čarobnjakovog šešira, održavaju se tri međunarodne rezidencije suvremenog cirkuskog izričaja.

Od 22. do 31. srpnja na rezidenciju u Pulu dolazi kompanija Squarehead Productions Ltd. Iako bazirana u Irskoj, kompanija djeluje internacionalno. Tijekom rezidencije u prostoru Čarobnjakovog šešira u DC Rojcu, dvoje umjetnika Sqarehead Productions Ltd-a, Elena Lydia Kreusch i Darragh McLoughlin razvijati će vlastite solo kreacije.

Od 27. srpnja do 2.kolovoza svoju će rezidenciju u prostoru DR. Inata održati mlada britanska umjetnica Laura Murphy. Svojim umjetničkim projektom CONTRA, na čijoj kreaciji će raditi i tijekom boravka u Puli, Laura je postala jedna od šest laureata najnovijeg izdanja CircusNext PlaTFoRM-e

CircusNext je projekt identifikacije te financijske, rezidencijske, prezentacijske i administracijske potpore neafirmiranim suvremenim cirkuskim autorima iz Europe kroz platformu 18 organizacija iz 12 europskih zemalja. Na selekcijskom tjednu u belgijskom gradu Neerpeltu krajem svibnja 2018. međunarodni žiri projekta odabrao je 6 laureata projekta među kojima je i Laura Murphy. Cirkorama iz Zagreba je, uz splitski Room100 i beogradsku Cirkusferu, jedan od regionalnih partnera na projektu kroz koji pruža rezidencijsku i prezentacijsku potporu te umjetničko mentorstvo neafirmiranim umjetnicima.

Svo troje umjetnika svoj će rad u nastajanju predstaviti publici 28. srpnja s početkom u 20 sati. Nakon prezentacija, publika će imati priliku razgovarati s umjetnicima o viđenom. Navedeni razgovori služe umjetnicima kao povratna informacija i pomažu im u daljnjem radu na predstavama čije su premijere planirane za 2019.godinu.

Predstave su namijenjene publici iznad 14 godina zbog tematike i eksplicitnih sadržaja.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 27.07.2018