Razvojni potencijali | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Razvojni potencijali

Krešimir Krolo, Sven Marcelić i Željka Tonković predstavit će rezultate nedavno provedenog anketnog istraživanja o kulturnim potrebama i kulturnom kapitalu mladih u gradovima na obali.

06.06.2016 , Zadar - Gradska knjižnica

Šibenik, Kulturaljka

  • A
  • +
  • -

Koliko su stariji srednjoškolci zadovoljni kulturnim i zabavnim sadržajima? Kakve kulturne i zabavne sadržaje posjećuju i kakve bi sadržaje voljeli vidjeti u većoj ili manjoj mjeri u svom gradu? Postoje li razlike između gradova i regija na jadranskoj obali? Mogu li vrijednosne orijentacije i kulturni kapital roditelja objasniti razlike u kulturnim preferencijama i po kojem ključu? Što navedeni podaci govore o razvojnim potencijalima gradova i kakve se pouke iz podataka mogu izvući za kulturnu politiku gradova? 

Odgovore na ova pitanja možete saznati u posljednjem predavanju ciklusa Javne sociologije 6. lipnja u 17 sati u Gradskoj knjižnici Zadar gdje će dr.sc. Krešimir Krolo, dr.sc. Sven Marcelić i dr.sc. Željka Tonković predstaviti rezultate nedavno provedenog anketnog istraživanja o kulturnim potrebama i kulturnom kapitalu mladih u gradovima na jadranskoj obali. U svrhu istraživanja ukupno je anketirano 2650 učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola Pule, Rijeke, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 31.05.2016