Re.act.feminism | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Re.act.feminism

Svi zainteresirane za povijest, teoriju i praksu performansa pozvani su pridružiti se istraživačko-produkcijskim radionicama u sklopu projekta re.act.feminism #2.

04.05.2012 - 11.05.2012 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Prva radionica naslova Zooscena i eat art: izvedbena, izložbena i glumstvena životinja bit će održana u petak, 4. svibnja od 17 sati. Drugoj radionici Performativna glazba: od bruitizma do domaćih primjera lesionizma: kolažno, možete prisustvovati u petak, 11. svibnja u isto vrijeme. 

re.act.feminism #2_arhiv performansa je rastući, privremeni i živući arhiv performansa koji se u od 2011. do 2013. godine predstavlja u različitim gradovima Evrope, a uključuje feminističke, rodno-kritičke i queer performativne radove umjetnica i umjetničkih kolektiva od 1960-ih godina do danas, prezentirane kroz fotografsku, tekstualnu i video dokumentaciju. U sklopu prezentacije arhiva od 5. do 26. svibnja u Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu, organiziraju se dvije radionice pod vodstvom Suzane Marjanić. Uvodna izlaganja i rasprave temelje se na analizi odabranih primjera iz arhiva re.act.feminism, kao i analizi i kontekstualizaciji primjera iz lokalnog konteksta, s ciljem doprinosa historizaciji i teoretizaciji performansa u Hrvatskoj i regiji. Kako je najavljeno radionice također uključuju i produkcijski aspekt, koji će se dodatno razvijati ovisno o zeljama i interesima sudionica i sudionika, a pretpostavljaju zajednički rad na osmišljavanju "izvedbene čitanke” kao toolboxa za daljnje istraživanje zadanih tematskih okvira, te zajednički rad na osmišljavanju zvučnog ili muzičkog performansa.

Na radionice se mogu prijaviti svi zainteresirani, a interes i dolazak je potrebno potvrditi putem ovog emaila. Na istu adresu možete uputiti i sva dodatna pitanja. 

Izlozba arhiva re.act.feminism #2 bit će otvorena 5. svibnja u 18 sati u Galeriji Miroslav Kraljević.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 30.04.2012

VEZANE VIJESTI

Korištenje, prisvajanje, reinterpretacija

U Institutu Sztuki Wyspa u Gdanjsku, od 23. ožujka do 22. travnja, predstavlja se projekt re.act.feminism # 2 - a performing archive.