Reagiranja na dubrovački ambijent | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Reagiranja na dubrovački ambijent

Izložba Rubovi grada, rubovi mora predstavlja suvremenu dubrovačku umjetničku scenu i načine na koje interpretira i kritički tematizira gradski prostor.

08.12.2018 - 23.12.2018 , Osijek - Galerija Kazamat

U subotu, 8. prosinca u 20 sati u osječkoj Galeriji Kazamat održava se otvorenje izložbe Rubovi grada, rubovi mora koja predstavlja suvremenu dubrovačku umjetničku scenu. Otvorenju izložbe, s početkom u 19 sati, prethodi razgovor s autorima i kustosicom izložbe.

Reagiranja na dubrovački ambijent, osobito na njegova rubna i neeksponirana područja uključuju interpretaciju prostorne specifičnosti s naglaskom na izolaciju, tematiziranje eksploatacije javnog prostora i negativnih implikacija turizma, ali ponajviše "lirično" tretiranje pejzaža koji postaje kanal osobne priče i dobiva duhovnu, metafizičku komponentu. Česta pojava, pa i svojevrsni kuriozitet dubrovačke suvremene scene odabir je određenog prostornog punkta koji se zahvaća kroz različite radove ili kroz duže vremensko razdoblje, u fotografskim serijama koje su mahom work in progress. Granice mora i neba, urbanih struktura/simbola i mora, rubna područja grada i okolnog pejzaža otvaraju prostore samoće, odmaka, melankolije, propitivanja identiteta i društvene kritike.

Umjetnici koji sudjeluju u izložbi su: Pasko Burđelez, Viktor Daldon, Marko Ercegović, Tina Gverović, Antun Maračić, Ana Opalić, Ivana Pegan Baće, Luko Piplica, Ana Požar Piplica, Dina Rončević, Ivana Dražić Selmani, Slaven Tolj i Ivona Vlašić.

Kustosica izložbe je Rozana Vojvoda.

Izložba je otvorena do 23. prosinca.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 04.12.2018