Reakcije na zvuk | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Reakcije na zvuk

Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku u koreografiji mlade nagrađivane koreografkinje i plesačice Nastasje Štefanić prva je KUFER-ova plesna predstava.

10.03.2017 - 11.03.2017 , Zagreb - Teatar &TD

Premijera prve KUFER-ove plesne predstave Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku, u koreografiji mlade nagrađivane koreografkinje i plesačice Nastasje Štefanić, održat će se u petak, 10.ožujka u 20 sati.

Izvođači predstave su plesačice Koraljka Begović, Sintija Kučić i Martina Terzić te klavirist Branko Nikolić i saksofonist Marko Rušnov. Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku nastala je inspirirana željom za istraživanjem različitih zvukovnih kvaliteta te vrsta kretanja koje se javljaju kao reakcije na zvuk. Svaki izvođač u predstavi istražuje svoj način na koji doživljava pokret i zvuk te ih sukladno odabranom načinu utjelovljuje i interpretira. Upravo ta raznolikost u izvedbi svakog izvođača omogućila je stvaranje bogatog glazbeno- plesnog materijala.

Koreografkinja Nastasja Štefanić dobitnica je brojnih nagrada i stipendija među kojima su i Dekanova nagrada Akademije dramske umjetnosti za izvedbu u predstavi Hunting family 2 u koreografiji Francesca Scavette te pojedinačna Rektorova nagrada za koreografiju Cadenza per 6. Nastasja je i dobitnica umjetničke rezidencije u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu gdje je u kolovozu 2016. godine zajedno sa skupinom umjetnika započela rad na projektu Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku.

Reprizna izvedba Rapsodije za tri glave, šest stopala i deset ruku predviđena je za subotu, 11. ožujka u 20 sati.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.03.2017