Realnosti aktivizma | kulturpunkt

Najave Sajam

<

Realnosti aktivizma

Jedanaesto izdanje Anarhističkog sajma knjiga proći će u znaku niza diskusija i predstavljanja knjiga na temu migracija, granica i posljedica globalnog terorizma.

10.04.2015 - 12.04.2015 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

FOTO: Luca Savattiere

  • A
  • +
  • -

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već jedanaest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane za predstavljanje anarhističke/slobodarske literature i djelovanja što širem krugu ljudi. Sajam stvara mjesto susreta i otvara diskusije važne za sam pokret i društvo. Tijekom prvih deset godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

Osim knjiga i drugih izdanja, program sajma uključuje niz diskusija i predstavljanja pa će ove godine biti riječi o migracijama, granicama i problemima koji iz toga proizlaze, biti će predstavljen novoosnovani nogometni klub Zagreb 041, a program prvog dana sajma zaključuje razgovor u situaciji u Francuskoj, anarhističkim inicijativama i životu nakon napada na Charlie Hebdo početkom godine, koji je stvorio atmosferu represije i straha u toj zemlji. 

Program u subotu započinje razgovorom o školovanju nakon čega će biti riječi o realnostima i kulturološkim razlikama organiziranja i aktivizma na "zapadu" i "istoku", a program zaključuje diksusija o antimilitarističkim inicijativama u Grčkoj. Na sajmu će ove godine sudjelovati gosti iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Engleske, Francuske, Njemačke, Grčke, Belgije i drugih zemalja.

Sajam će biti otvoren od 10. do 12. travnja u Zagrebačkom plesnom centru.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 07.04.2015