Recepcija francuskoga poststrukturalizma | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Recepcija francuskoga poststrukturalizma

Klub studenata komparativne književnosti i uredništvo Časopisa za književnu i kulturnu teoriju K. pozivaju studente humanističkih studija u Hrvatskoj i regiji da svojim radovima dopri

  • A
  • +
  • -

Temat novoga broja K. posvećen je poststrukturalističkim tendencijama u znanosti o književnosti ili, preciznije, problematizaciji nerijetko nekritičkoga usvajanja spomenutih tendencija, s jedne, i olakoga odbacivanja poststrukturalističkih doprinosa humanistici, s druge strane. S obzirom na to da su u našoj znanosti o književnosti dominantna upravo ova dva pristupa, novi K. će opsežnim prijevodnim blokom, koji pod naslovom "Recepcija francuskoga poststrukturalizma – između zazora i fascinacije" okuplja desetak tekstova francuskih, britanskih, američkih i njemačkih teoretičara, pokušati odgovoriti izazovu nadopune praznina u domaćim prijevodima teorijskih tekstova te potaknuti nove polemike i rasprave.

"Stoga se nadamo", poručuju iz uredništva časopisa, "da ćete i vi svojim seminarskim i inim radovima doprinijeti kvaliteti sadržaja 10. broja K.".

Radovi tematski ne moraju biti u izravnoj vezi sa središnjim problemima kojima je pozabavljen prijevodni blok. Iako "teorijski orijentirani" radovi imaju prednost pri izboru, uredništvo će u obzir uzeti sve kvalitetne tekstove koji su pozabavljeni nekim od područja znanosti o književnosti.
Tekstove možete slati putem elektroničke pošte do 15. rujna. 
Izvor: K. / Na fotografiji: Jacques Derrida 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 30.06.2011