Recikliranje i reduciranje upotrebe plastike | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Recikliranje i reduciranje upotrebe plastike

Kreativni kolektiv Kombinat u suradnji s udrugom Kreativni Krk organizira radionicu za mlade na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica.

20.10.2018 - 21.10.2018 , Krk - Mala vijećnica
  • A
  • +
  • -

Kreativni kolektiv Kombinat u suradnji s udrugom Kreativni Krk organizira tijekom 20. i 21. listopada 2018. vikend radionicu za mlade (od 15 do 30 godina) na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica. Radionica će se provesti u Maloj vijećnici u Krku (trg Bana Josipa Jelačića 2), a vodit će je riječka umjetnica Tanja Blašković koja uz slikarstvo, dizajn i ilustraciju već nekoliko godina uspješno razvija tehniku stvaranja umjetničkih djela i uporabnih predmeta od recikliranih PVC vrećica.

Osviještenost prema ekološkim problemima te želja za istraživanjem i kreiranjem novih likovnih tehnika, mladu umjetnicu doveli su do stvaranja jedinstvenih umjetničkih oblika na način da spaja plastične vrećice. Ovu tehniku umjetnica primjenjuje i u proizvodnji predmeta i ukrasa koje je brendirala pod nazivom Imagine Plastic.

Tijekom dvodnevne radionice u Krku zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikli te autoportreta. Cilj ove radionice je također edukacija polaznika o recikliranju i reduciranju uporabe plastičnih vrećica koje su danas jedne od glavnih zagađivača okoliša.

Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri koji provodi Udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponude besplatni programi poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade ljude na participaciju u vlastitoj zajednici kroz kreiranje umjetničkih sadržaja i proizvoda. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. Ovom prilikom to je spomenuta udruga Kreativni Krk koja aktivno djeluje na otoku Krku organizirajući raznovrsne programe i manifestacije.

Radionica traje dva dana te ima ograničen broj polaznika, a zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka, 18. listopada putem e-maila.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 17.10.2018