Redefiniranje pojmova nezavisnog filma | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Redefiniranje pojmova nezavisnog filma

U sklopu radionice Hibridnog filma članovima Kino kluba Split kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti predstavlja se nagrađivani redatelj mlađe generacije Igor Bezinović.

13.01.2018 , Split - Kino klub Split

U subotu, 13. siječnja od 19 do 21 sat u prostorijama Kino kluba Split  (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) predstavlja se Igor Bezinović, nagrađivani redatelj mlađe generacije. Uz vlastite filmove, prikazati će i nekoliko inserata filmova koji su na njega izvršili utjecaj. Događanje je uvodni dio višednevne radionice Hibridnog filma namijenjene članovima Kino kluba Split i polaznicima ovogodišnje filmske škole, ali je predstavljanje otvoreno za javnost. Predstavljanje je i dio tematske cjeline Prakse Amatera, čija je namjera redefinirati pojmove nezavisnog umjetničkog i autorskog filma u kontekstu djelovanja kinoklubova i sličnih produkcijskih sustava. 

Bezinović je rođen u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova i dugometražne filmove Blokada i Kratki izlet. Filmom se bavi profesionalno i amaterski.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli. 
Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.01.2018