Reevaluacija društvenih vrijednosti | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Reevaluacija društvenih vrijednosti

Consume je umjetnički koncept karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams, a služi kao eksperiment putem kojeg se prikupljaju povratne informacije o pitanju javnih potreba.

19.09.2018 , Karlovac - Radićeva ulica
  • A
  • +
  • -

KA-MATRIX u sklopu programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. 19. rujna u 19 sati u Radićevoj 15 organizira Otvaranje trgovine Consume: Sve što Vam treba za stabilan život na jednom mjestu!

U vrijeme kad se trgovine u nekada najfrekventnijoj ulici u gradu - Radićevoj, uglavnom zatvaraju i izlozi ostaju prazni, svoja vrata otvara Consume. Riječ je o novom umjetničkom konceptu karlovačke umjetnice Tally Rayne Adams (Anđele Župčić), koji uključuje 7 kampanja za 7 različitih artikala.

Radi se o inicijalnoj fazi projekta koji služi kao eksperiment putem kojeg se participativnom metodom prikupljaju povratne informacije o pitanju javne potrebe van poduzetničkog konteksta. Namjera je da se nakon otvaranja trgovine Consume u Karlovcu format seli u druge poslovne prostore koji su izgubili svoju namjenu te da broj ponude odnosno artikala raste s povratnim ulaznim informacijama.

Consume kao kontekst prilika je za reevaluaciju osobnih i društvenih vrijednosti u vrijeme kad su te iste oduzete u matrici kapitalizma, konzumerističkog pristupa i sveopćeg brendiranja. Akcija je pokušaj humanizacije u promatranju čovjeka kao strogog potrošača kako bi nam se vratio identitet i autentičnost.

U ekonomiji pojam konzumerizam predstavlja ekonomske politike kojima je cilj potaknuti potrošnju, odnosno stav prema kojem slobodan izbor potrošača treba diktirati ekonomsku strukturu društva. Čovjek igra svoju ulogu potrošača krojenu putem medijskih i marketinških kampanja koje potiču i odobravaju masovnu i prekomjernu konzumaciju materijalnih dobara.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.09.2018