Refleks: Studij vladajuće klase | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Refleks: Studij vladajuće klase

Marcell Mars predstavit će u riječkoj Molekuli rezultate istraživanja političke, etičke i profesionalne odgovornosti vladajuće klase digitalnog svijeta.

26.03.2013 - 27.03.2013 , Rijeka - Molekula
  • A
  • +
  • -

Predmet istraživanja Studij vladajuće klase poslovne su strategije, vizije i korporativne misije Googlea, Facebooka, Amazona i eBaya (GFAeB). Istraživanje uključuje dizajn i arhitekturu njihovih tehnoloških infrastruktura, politiku pristupa i upravljanja korisničkim servisima i pripadajućim podacima, kao i aproprijaciju kontrakulturnih, najčešće hakerskih vrijednosti i identiteta. Cilj je istraživanja uspostavljanje metodologije i kritičkog teorijskog instrumenta za analizu i evaluaciju političke, etičke i profesionalne odgovornosti navedenih korporacija prema njihovim proklamiranim misijama i reklamiranim praksama u svijetu u kojem njihovi monopoli zauzimaju sve veći prostor.

Dosadašnje rezultate istraživanja Nenad Romić aka Marcell Mars predstavit će na predavanju u riječkoj Molekuli u okviru programa Refleks udruge Drugo more, u utorak, 26. ožujka u 19 sati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 21.03.2013