Refleksija doživljaja svijeta | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Refleksija doživljaja svijeta

Izložba Događanje prikazuje radove umjetnica Tanje Dabo, Letricije Linardić i Maje Rožman u kojima propituju vlastita sjećanja i osjećaje koji se vezuju uz njih.

07.02.2018 - 15.02.2018 , Mali Lošinj - Galerija Fritzi

U srijedu, 7. veljače u 18 sati u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju otvara se izložba Događanje, koju će pratiti razgovor s autoricama kroz koje će posjetitelji steći bolji uvid u čitanje njihovih umjetničkih djela.

Umjetnica Tanja Dabo izlaže dva djela: umjetničke knjige naziva Arhiv: Večer koje bilježe svakodnevne, automatske radnje te instalaciju Oprost kojom se propituju međuljudski odnosi i (ne)mogućnost prihvaćanja vlastitih mana i pogrešaka. Letricija Linardić instalacijom Otisci sjećanja propituje mogućnosti "pohrane" sjećanja u materijalni oblik koji postaje dokument određenog stanja svijesti. Maja Rožman izlaže instalaciju Arhiva, procesualan rad koji obuhvaća mobile, svojevrsne arhivske obrasce osoba koje jesu ili su bile dio autoričinog života.

Djela ovih triju umjetnica su refleksivna i propituju vlastiti, unutarnji doživljaj svijeta koji je, iako subjektivan, često stvarniji od "objektivnih" okolnosti i činjenica. Stvarima i doživljajima pravo značenje i smisao pridaju tek naknadna sjećanja i osjećaji koji se vezuju uz njih. 

Izložba je nastavak projekta Događanja u sklopu kojeg je održana umjetnička akcija Kolektiv hoda. Akcijom, u kojoj je sudjelovalo i lokalno stanovništvo, upriličen je uspon na Osoršćicu s ciljem međusobnog povezivanja sudionika u intenzivnom fizičkom izazovu. Umjetnice su cjelokupan proces bilježile raznim postupcima i ovjekovječile u umjetničkoj knjizi koja se također predstavlja na izložbi.

Izložbu se može vidjeti do 15. veljače 2018. godine. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 02.02.2018