Refleksije osobnih stavova | kulturpunkt

Najave Festival

<

Refleksije osobnih stavova

ŠUŠUR! Festival od riči, u svom sedmom izdanju, pod nazivom Čitaj aktivno!, podsjetit će okupljenu publiku na naslijeđe koje je za sobom ostavila '68. godina.

03.08.2018 , Korčula - Ljetno kino
  • A
  • +
  • -

U ugodnom ambijentu korčulanskog Ljetnog kina u petak, 3. kolovoza, s početkom u 21 satŠUŠUR! Festival od riči, u svom sedmom izdanju, pod nazivom Čitaj aktivno!, podsjetit će okupljenu publiku na naslijeđe koje je za sobom ostavila '68. godina, na one vrijednosti koje danas uživamo, a koje su rezultat požrtvovnosti i aktivizma naših prethodnika.

U odnosu na ova značajna povijesna zbivanja i utjecaj na društvo koji su ostvarila i još uvijek ostvaruju, ove godine, ŠUŠUR! Festival od riči, okuplja regionalne autorice i autore čije stvaralaštvo, poput spiritus movensa, angažira čitateljice i čitatelje, i motivira ih na promišljanje s ciljem kreiranja zdravijeg, otvorenog društva.

O ovim temama kao refleksijama osobnih stavova ali i same prakse, u sklopu ovogodišnjeg ŠUŠUR!-a raspravljat će slijedeće autorice i autori: 

Andrej Nikolaidis - bosanskohercegovačko-crnogorski književnik i novinar, dobitnik najznačajnije regionalne nagrade za književnost Meša Selimović za roman Mađarska rečenica za 2016. godinu;  Barbara Matejčić - višestruko nagrađivana hrvatska slobodna novinarka i urednica fokusirana na društvene teme i ljudska prava; Nenad Veličković - bosanskohercegovački pisac i kolumnista, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, koji u svojem radu aktivno tretira ulogu književnosti u obrazovanju; Suzana Tratnik - slovenska književnica, prevoditeljica, aktivistkinja, autorica više zbirki kratkih priča, romana i drama, dobitnica najprestižnije slovenske nagrade za književnost koju dodjeljuje Prešernova fondacija.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 31.07.2018