Reflektiranje promjena u strukturi poslovanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Reflektiranje promjena u strukturi poslovanja

Boraveći u Otvorenom studiju, Katerina Duda bavit će se zgradom INA-e u kojoj je Galerija Miroslav Kraljević smještena već dugi niz godina.

08.03.2016 - 26.03.2016 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Galerija Miroslav Kraljević nastavlja s programom Otvoreni studio u okviru kojeg galerija postaje radni i istraživački prostor. Prvi ovogodišnji Otvoreni studio ugostio je grupu glazbenika, a sada u galeriju ulazi umjetnica Katerina Duda koja će u tamo boraviti u periodu od 8. do 26. ožujka.

"Zaustavimo li se na stepenicama kojima se prilazi galeriji možemo vidjeti urušeni krov Badela i Goričinog slona. Krenemo li Šubićevom prema jugu, zapadno od nas bit će ogroman prostor Gredelja, a istočno ćemo moći krenuti prema novoj Radničkoj, novom zagrebačkom citiyju. Situacija je jasna i više puta ponovljena: zagrebačka industrija propada, a posljedice su vidljive u gradskom prostoru, njegovoj transformaciji i neplanskoj gradnji. Boraveći u Otvorenom studiju, kroz nekoliko tjedana bavit ću se zgradom INA-e u kojoj je galerija smještena već dugi niz godina. Pitanje koje postavljam je kako se navedene transformacije, promjene u strukturi vlasništva i poslovanja reflektiraju na samu zgradu".

Otvoreni studio posjetite utorkom, petkom i subotom od 15 do 20 sati.

Katerina Duda (1989.) završila je studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti (2015.) i sociologije na Filozofskom fakultetu (2014.) u Zagrebu. U radovima polazi od tema grada i gradskog prostora, uglavnom kroz site specific pristup kombinirajući medije videa, intervencije i akcije u javnom prostoru i društvenu praksu. Sudjelovala je u nekoliko grupnih izložbi i projekata: Herojska iscrpljenost (Galerija Nova, 2015./2016), Red - usporavanje (Galerija VN, 2015.), Zicni se! u suradnji s Vlatkom Blakšić (u okviru projekta Tromostovlje, 2015.), Zagreb: turisti, trgovine, terase, trgovi (u sklopu 13. Urbanfestivala, BLOK), Prepričavanja (u suradnji s Rokom Crnićem, Liberspace, 2014.), Prolaženja (kao dio programa Oni dolaze, Galerija SC, 2014.) i dr. Autorica je kratkog dokumentarnog filma Rezidba (2015., u okviru Restartove škole dokumentarnog filma) prikazanom na filmskim festivalima Zagrebdox i Liburnia Film Festival. Godine 2015./16. boravila je na rezidencijalnom boravku na Akademie Schloss Solitude u Njemačkoj u sklopu programa Eastern European Network.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.03.2016