Regionalni književni susret | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Regionalni književni susret

Zagrebačka publika imat će priliku prisustvovati književnoj večeri posvećenoj predstavljanju troje srpskih suvremenih autora.

16.09.2014 , Zagreb - Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

FOTO: Jonathan Cohen

  • A
  • +
  • -

U utorak 16. rujna, s početkom u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića bit će održan razgovor sa Sonjom Atanasijević, Alenom Bešićem i Bojanom Vasićem, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca. S autorima će razgovarati Darija Žilić.

Sonja Atanasijević rođena je u Lebanu, 1962. godine. Radi kao novinarka u Ekonomskoj redakciji Novinske agencije Tanjug, u Beogradu, gdje i živi. Objavila je šest romana - Oni su ostali, Crveni krug, Bekstvo iz akvarijuma, Narandže za Božanu, Ko je ubio Alfija, Vazdušni ljudi - te jednu zbirku priča, Krilata tuga. Najnoviji roman, Vazdušni ljudi, dobio je nagradu Branko Ćopić Srpske akademije nauka i umetnosti za najbolje prozno djelo u 2013. objavljeno na srpskom jeziku.

Alen Bešić (1975, Bihać, BiH) objavio je tri knjige poezije: U filigranu rez (KOS, Beograd, 1998), Način dima (NB „Stefan Prvovenčani“, Kraljevo, 2004) i Golo srce (NB „Stefan Prvovenčani“, Kraljevo, 2012), kao i dvije knjige izabranih književnih kritika i eseja: Lavirinti čitanja (Agora, Zrenjanin, 2006) i Neponovljivi obrazac (Službeni glasnik, Beograd, 2012). Za zbirku Golo srce dobio je nagrade Branko Miljković i Risto Ratković. Živi i radi u Novom Sadu. 

Bojan Vasić rođen je 1985. u Banatskom Novom Selu. Zbirke pjesama: Srča (nagrade Mladi Dis i Matićev šal, najuži izbor za Brankovu nagradu) 2009, Tomato 2011. Ictus 2012 i 13 2013. Uređivao je studentski časopis Znak. Piše eseje i prevodi sa engleskog. Član je pjesničke grupe zajedno sa Tamarom Šuškić, Urošem Kotlajićem, Goranom Korunovićem i Vladimirom Tabaševićem.

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 16.09.2014