Remiks identiteta 6 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Remiks identiteta 6

Tema natječaja je dodir suvremenih glazbenih žanrova s tradicijskim napjevima u Istri, a izbor najboljih radova objavit će se na zajedničkom albumu.

ROK: 30.11.2020
  • A
  • +
  • -

Udruga Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za remiksiranje suvremene i tradicijske glazbe. Tema natječaja je dodir suvremenih glazbenih žanrova s tradicijskim napjevima u Istri. Na natječaj su dobrodošli radovi svih žanrova, a cilj je na što kreativniji i eksperimentalniji način reinterpretirati tradicionalnu glazbu. Stručni žiri u sastavu Koolade, Milan Đurić, Noel Šuran i Marino Jurcan odabrat će dva najbolja rada od kojih će prvi dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna, a drugi u iznosu od 500 kuna. Širi izbor najboljih radova objavit će se na zajedničkom albumu.

Remiks identiteta glazbeni je projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu Metamedia Laba i glazbenog community studija Metamusic – kreativnih laboratorija Društvenog centra Rojc, čija je svrha lokalnim umjetnicima omogućiti uvjete za glazbenu produkciju. Projekt nastoji uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe, te istražuje mogućnosti komunikacije među društvima, kulturama, tradicijama, povijesnim razdobljima i smjerovima kroz suvremenu glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu sa suvremenom. Sva dosadašnja izdanja Remiksa identiteta dostupna su ovdje.

Natječaj je otvoren svima, a jedini je uvjet korištenje samplova nastalih na prethodnim radionicama Remiks identiteta koji će biti poslani putem e-pošte nakon prijave za sudjelovanje. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na natječaju putem online obrasca. Za slanje velikih datoteka potrebno je koristiti neke od servisa kao što su WeTransfer i Jumbo mail. Radovi (remiksevi) se šalju na mail s naznakom "Remiks identiteta 6 – prijava na natjecaj" do 30. studenog. 

 

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 17.11.2020