RESHAPE | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

RESHAPE

Otvoren je poziv za sudjelovanje u europskom projektu svim umjetnicima i kulturnim radnicima koji implementiraju modele zajedničkog rada ili na inovativan način uključuju publiku.

ROK: 15.02.2019

U sklopu europskog projekta RESHAPE kojeg Pogon provodi u suradnji s još 18 partnera otvoren je poziv za sudjelovanje umjetnicima i kulturnim radnicima koji promišljaju ili implementiraju različite modele zajedničkog rada ili su u svoju praksu uključili publiku na inovativan način. Cilj projekta je okupiti profesionalce iz Europe i Južnog Mediterana u eksperimentalnom procesu ne bi li zajednički razvili vlastite eksperimentalne prakse te transformirali umjetnički sektor.

Ukoliko smatrate da imate ideje i prakse koje mogu biti inspirativne za druge profesionalce, pridružite se jednom od 5 timova koji će razraditi transnacionalne i eksperimentalne alate koji mogu podržati suvremene umjetničke prakse. Obrazac za prijavu potražite ovdje. Prvi rok je 15. veljače 2019., a prijave će biti ponovno otvorene u tijeku trajanja projekta.

Otvoren je poziv i za sudjelovanje na Forumu u Lublinu na kojem će umjetnici i kulturni radnici raspravljati o eksperimentalnim praksama širom Europe i Južnog Mediterana. Na Forumu će započeti i razvoj pet prototipa, od kojih će svaki okupiti pojedince koji će u dvije godine zajedničkog rada razvijati kreativna rješenja za pet gorućih izazova suvremenog umjetničkog i kulturnog polja. Konferencija je besplatna, a Pogon nudi djelomično ili potpuno pokrivanje putnih troškova i smještaja. Rok za prijavu je 31. siječnja 2019., a prijaviti se možete ovdje

Detalje otvorenog poziva potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.12.2018