Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva | kulturpunkt

Najave Festival

<

Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva

Ovogodišnja revija prikazuje najnovija filmska i video ostvarenja autora iz zemlje i hrvatskih državljana koji djeluju u inozemstvu.

24.11.2011 - 27.11.2011

Dvodnevna manifestacija 43. Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva bit će održana na nekoliko pulskih lokacija kao što su: Kino Valli, Forum, Klub PFT, bivše Kino Pula i Klub Pulske filmske tvornice. Priređivači revije su Hrvatski filmski savez i Pulska filmska tvornica.

 

Uoči Revije u četvrtak, 24. studenog bit će održan okrugli stol na temu Uloge kinoklubova u lokalnoj zajednici: medijska pismenost, edukacija i produkcija s početkom u 18 sati u Klubu Pulske filmske tvornice, te u 20 sati izložba Neprofesijsko filmsko stvaralaštvo Pule i Istre (MAFAF, KK Jelen). Izložba reinterpretira rezultate dugogodišnjeg projekta Sakupljanje, restauriranje i arhiviranje filmske i sekundarne građe Foto-kino kluba Jelen. Uz demonstraciju montažnog procesa 8 mm formata na strojevima 60-ih godina, sudionici filmskog pulskog enuzijazma onog doba moći će se snimiti u video – ispovjedaonici.

 

U petak, 25. studenog u kinu Valli od 17 sati bit će održana revija 60 sekundi hrvatskog filma koja omogućuje javnosti da se upozna s naraslom domaćom produkcijom filmova u trajanju od jedne minute. Nakon toga u 18 sati bit će održano otvorenje revije nakon kojeg možete pogledati filmove iz Konkurencije 1 i Konkurencije 2. Neki od filmova koje ćete gledati su: Sam na plesu Natka Stipaničeva, Showgirls Mire Manojlovića, Postelja od mora Ivane Rupić, Molotov Igora Bezinovića, Čistina Vjekoslava Gašparovića, Raucer Alena Miličevića i drugi.

 

Idućeg dana prošetajte kroz filmsku povijest Pule. Mladi povjesničar Luka Godina provest će vas kroz zanimljivu kinematografsku prošlost Pule, koja počinje prvom projekcijom davne 1896. Saznat ćete kada je bio prvi festival i kada se Arena počela koristiti kao kino na otvorenom. Šetnja počinje u 11 sati u Forumu, a u 12.30 sati slijedi okrugli stol s temom Produkcijski uvjeti i motivacija: Akademije, kinoklubovi i  samostalni autori. Moderatorica je Diana Nenadić, a sudionici svi gosti i organizatori 43. Revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva. U 16 sati pogledajte Konkurenciju 3 i Konkurenciju 4 u 17.30 sati, a neki od filmova koji će biti prikazani su: Danas smo pojeli zadnju kravu Ane Perčinlić, O snu Lucije Mrzljak, Zimnica Hane Jušić, U jednoj zimskoj noći Marka Markusa, Izađi Darka Bizjaka, Reflection Linde Golik i drugi.

 

U nedjelju od 11 sati u kinu Valli na rasporedu su nagrađivani filmovi s UNICA-e 2011 - Svjetskog udruženje neprofesijskih filmskih udruga koje se održalo u Luksemburgu od 20. do 28. kolovoza 2011. U 14.30 slijedi dodjela nagrada i zatvaranje Revije.

 

Više informacija i detaljan program te raspored događanja pogledajte ovdje.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 19.11.2011