Revija malih književnosti | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Revija malih književnosti

Ove godine udruga za promicanje kultura Kulturtreger i klub Booksa pružit će priliku mladim makedonskim autorima da se predstave domaćoj publici.

17.10.2013 - 18.10.2013 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U Booksi će se u sklopu Revije malih književnosti 17. i 18. listopada predstaviti četvero mladih makedonskih pisaca i jedna spisateljica: Vladimir Martinovski, Andrea Jankovski, Kalina Maleska, Žarko Kujundžiski i Ivan Antonovski.

Zajedno s mladim autorima u Booksi će gostovati poznati makedonski pisac i profesor književnosti Venko Andonovski koji za svoje mlađe kolege kaže: "Svi su oni prevedeni na više stranih jezika što je dokaz da su se lakše probijali van svoje matične, nacionalne književnosti. Upravo to je razlog zašto sam se kao njihov stariji kolega odlučio za ovu selekciju. Oni su, jednostavno, budućnost makedonske književnosti i, u ovom trenutku, znak njezine velike rekonstrukcije." U petak, na drugoj večeri festivala, makedonskim autorima pridružit će se i troje hrvatskih pisaca – Edo Popović, Dinko Telećan i Ivana Simić Bodrožić.

Revija malih književnosti, koja se ove godine održava po deveti puta, zamišljena je kao festival predstavljanja suvremenih autora mlađe generacije iz zemalja regije (od Austrije do Grčke) koji su se u svojim zemljama afirmirali i postigli uspjeh kod publike i kritike, dok im u Hrvatskoj nisu objavljene knjige. Autori će čitati na makedonskom, uz projekciju hrvatskih prijevoda njihovih tekstova.

Detaljniji program za prvu i drugu večer Revije možete pronaći ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 16.10.2013

VEZANE VIJESTI

Od prvog kontakta s publikom do polica knjižara

Razgovarala: Matija Mrakovčić

Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i klub Booksa i ove godine organiziraju Reviju malih književnosti o čijem smo konceptu razgovarali s Vanjom Bjelić Pavlović.